Palokatkotuotteet

Väliaikaiset palokatkotuotteet

Pienten tai keskisuurteen läpivientien väliaikaiseen tai pysyvään tiivistämiseen on saatavilla mm. seuraavanlaisia tuotteita:

Palokatkotulpat

kaapeliläpivientien pysyvään tai väliaikaiseen tiivistämiseen. Erittäin sopiva usein toistuviin jälkiasennuksiin. Etukäteen tehtyjen pyöreiden seinä- ja kattoläpivientien sulkeminen. Kaapelinippujen ja yksittäisten kaapelien pysyvä tiivistäminen pyöreissä aukoissa.

Palokatkotiilet 

laajeneva palokatkotiili pienten ja keskisuurten läpivientien tiivistämiseen: taloudellinen nopean asennuksen ansiosta

Palokatkotyynyt 

Tilapäiseen tai pysyvään kaapeliläpivientien tiivistämiseen: uudelleen käytettävissä, helppo asentaa ja purkaa. Sopii erityisesti tiloihin jotka ovat herkkiä kuiduille tai pölylle, sekä paikkoihin joissa joudutaan usein muuttamaan sähköistystä, esim. atk-tilat, sairaalat, laboratoriot, ym.

Pysyvät palokatkotuotteet

Pienten tai keskisuurteen läpivientien pysyvään tiivistämiseen on saatavilla mm. seuraavanlaisia tuotteita:

Palokatkovaahto

Sähkökaapeleiden, kaapelinippujen, kaapeliarinoiden ym. tiivistämiseen tarkoitettu vaahto, jolla palokatko ja savutiiveys saadaan samalla tuotteella. Nopein asennustapa pieniin ja keskisuuriin aukkoihin. Erittäin helppo kaapeleiden jälkiasennusmahdollisuus.

Palokatkomassat

Palokatkomassoja on saatavilla akryyli- ja silikonipohjaisina sekä kemiallisesti lämpölaajenevina. Pääasiallisesti kyseisiä massoja käytetään läpivientien ja saumojen tiivistämiseen.

Valettavat massat

Massat ovat sementti- tai kipsipohjaisia. Käytetään suurten ja keskisuurten aukkojen sekä läpivientien tiivistämiseen, kuten myös suurempien aukkojen pienentämiseen varsinaista palokatkoa varten. Massoja on saatavilla myös vesitiiviinä. Kaikki massat ovat myös savutiiviitä, ja osaa niistä voidaan käyttää myös märissä paikoissa.

Palomansetit ja -nauhat

Teräskuorisia mansetteja sekä palokatkonauhaa käytetään muovisten putkien läpivienteihin. Tulipalon sattuessa ne estävät palon leviämisen.

Palokatkokääre 

On tarkoitettu palokatkoeristetyille palamattomille putkille. Kääre sopii käytettäväksi aukoille betoni-, tilli- ja kipsilevyseinissä.

Modulaariset palokatkot 

Modulaarinen palokatko koostuu valmisosista, jotka asennetaan ennalta suunniteltuihin läpivientiaukkoihin. Se soveltuu erilaisiin laitetiloihin, puhdastiloihin sekä räjähdysvaarallisiin tiloihin. Läpivienti on samalla palotiivis, ja tarvittaessa myös kaasu- ja vesitiivis.

Palonrajoitinpellit

Suunniteltu asennettavaksi paloteknisten osastojen välisiin seiniin (joiden paloluokitus on välillä E1 30 - 120). Palorajoittimen savupelti sulkeutuu kun kanavan lämpötila ylittää asetetun rajan. Palorajoittimet ovat joko moottorikäyttöisiä tai manuaalikäyttöisiä.

Palo-ovien ja -ikkunoiden tiivistys

Ovat lämmössä paisuvia grafiittipohjaisia polymeereja. Tulipalon sattuessa ne paisuvat jopa 25-kertaisiksi. 

Palokatkopinnoite

Palokatkopinnoitteita on sekä laajenevia että laajenemattomia. Käytetään kaapeleiden ja kaapeliarinoiden suojaukseen. Laajenematon pinnoite on savua läpäisemätön, vesiliukoinen palokatko kaapeleille ja teräs- ja muoviputkille. Laajeneva palokatkopinnoite suojaa kaapeleita ja -arinoita ym. tulipalon sattuessa.